onsdag den 29. maj 2013

Giftfri børnetryk

Når jeg skal købe tøj til drengene, går jeg enormt meget op i hvad tøjet består af, og hvordan forholdene for produktionen har været. Det er efterhånden svært at finde dansk produktion, men H&M er et godt alternativ i forhold til selve produktet. De har nemlig nogle strenge krav til hvad produkterne må indeholde. Fx må deres tryk ikke indeholde Phthalater. Phthalater er kemiske stoffer der kan bruges til at blødgøre plast. De er skadelige for især drengebørn, der i en ung alder er meget modtagelige. Phtalaterne kan påvirke evnen til at få børn. Godt nok er der længe til de når dertil, og man skal selvfølgelig ikke være hyklerisk, men kan jeg undgå det, så gør jeg det. 

Det kan generelt være svært at vide om de fine børneprints er fyldt med dette stof, men man kan som regel lugte det, det stinker voldsomt kunstigt. Men ihvertfald må de ikke bruge det i H&M, så derfor får drengene en sjældent gang imellem, lov til at blive ejer af disse børnevenlige designs med kendte figurer. Det er nemlig ikke mine favoritter, men Storm er vældig stolt og glad for dette nye sæt nattøj. 


5 kommentarer:

 1. Ahhh sikken dejlig viden at få :-D Har haft en lille grøn og klæbnde portion dårlig samvittighed over de H&M t-shirts min søn har med tryk. Den er hermed ude af mit system :-)
  Tak for det og rigtig god aften
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, Mette, ja fjern du bare den dårlige samvittighed angående din søn. Reglerne trådte i kraft pr. 1. Jan 2013, så der burde ikke være gift i dem :)

   Slet
 2. Går H&M op i produktionsforhold (dvs. forholdene på fabrikkerne i Asien)? Jeg havde forstået det sådan, at de er lige så slemme - hvis ikke værre - som alle de andre - og det må de da også være, siden de kan holde priserne så lave?

  Kh
  Anna

  SvarSlet
 3. H&M har så vidt jeg har forstået skiftet produktionen i Bangladesh ud med Afrika. Min veninde har lige arbejdet på en systue i 2 mdr i Afrika, og det skulle efter sigende være ordentlige forhold. Når nu vi ikke kan få dansk produktion, med mindre man køber sit tøj i vores Smuksak ;) så synes jeg, at det at jeg kan vælge en ordentlig varer som ihvertfald ikke skader mit barn, er at foretrække når der skal suppleres op på det hjemmesyede i en travl hverdag :)

  kh Tine

  SvarSlet
 4. Ja, jeg er helt enig:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...