mandag den 20. august 2012

Dåbskjole

Igår på en smuk solskinsdag blev lille Silke døbt og jeg havde fået æren af at lave dåbskjolen.
Den er lavet af moderens konfirmationskjole. Jeg købte et basismønster på en dåbskjole for at have overstykket og brugte ellers de gamle syninger i kjolen. Et rigtig sjovt projekt jeg fotograferede hen af vejen, så I får lige et par billeder fra processen, hvis I skulle være nysgerrige og selv få lyst til at springe ud i et lignende projekt.
Kjolen inden der klippes
Lynlåsen fjernes, overstykket fjernes og bagsømmen lukkes.
Ærmer klippes af cardigan + nye stykke til toppens bagstykke sammensat med de nedereste 20 cm af kjolen der er klippet af, for at have nok til bærestykket.  
Forstykket var for stort så der laves et lille læg og pyntes med en sløjfe fra stroppen. Der syes en lille gennemsigtig knap over sløjfen til at kunne knappe en farvet sløjfe på senere.
Små gennemsigtige trykknapper syes ned langs bagstykket som en lukning der ikke fylder, og derfor ikke er træls for baby at ligge på.
Silke til prøvning


Så kom der sløjfe på og bånd i ærmerne, som bare er puttet ind i blondens huller. De blev selvfølgelig bundet til fine små sløjfer.

2 kommentarer:

  1. Hvor er den bare sød.

    Du er velkommen til at tage et kig forbi min blog(:

    www.kreaman.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Tak skal du have Elisa. Der kommer snart vintage børnetøj i min shop - måske det er noget for din datter på 6 :) Jeg har også et par give aways i ærmet så følg min blog hvis du lyster :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...