tirsdag den 23. april 2013

Digital print

I fredags afsluttede jeg mit 2 ugers kursus i rammetryk og digital print. Det var valgfag på designstudiet, og F... hvor var det fedt. Jeg elskede især digital print, hvor man laver et motiv/billede etc i Illustrator og photoshop, for derefter at lave det til en PDF-Fil som kan printes direkte på stoffet. Jeg tog lidt billeder undervejs i processen - håber det kan inspirere nogen til at kaste sig ud i at lave sit eget stof. Man kan sagtens få det lavet i Danmark, men det er desværre dyrt. Så jeg vil nyde det sidste halve år på studiet, hvor jeg nu må færdes i værkstedet på egen hånd, og dét skal med garanti udnyttes.


Mit print er på vej ud af printeren. Der printes på canvas, som er en lækker lidt kraftig bomuld.Digital printeren


Stoffet hænges til tørre 1 1/2 time


Stoffet rulles på rør sammen med medløberstof og puttes derefter i damperen i 30 min. 


Stoffet er kommet ud af dampen, og skal nu vaskes i maskine ved 95 gr.


Stoffet er kommet ud af vask og stryges med det samme. Og skal nu blot tørre inden det kan bruges til nogle skønne produketer.

Pude 40 x 40 cm 199,-

Risposer 2 stk. 89,-

Hundepude 129,-

Dukker 89,-

Hane og Bambi pude 129,-

Disse er fra mit tryk nummer to, og er derfor trykt på en metervarer der hedder poplin, som er en 100% bomuldsvarer. Den tager ikke imod så meget farve, og resultatet af metervaren er derfor noget lysere.

Produkterne jeg har lavet af mit stof - altså MIT HELT eget stof er at købe i Smuksak, men der er få styk af hver, da maskinen desværre har sine begrænsninger og processen er langvarig for print af stof. 


3 kommentarer:

 1. Årh det lyder som et fantastisk fag - er faktisk ret misundelig på det studie :O) Og vildt flot stof du har trykt - jeg skal i Smuksak tirsdag og jeg glæder mig!

  SvarSlet
 2. Laver også prints, som er meget børnevenlige: www.katrinestubager.dk / www.etsy.com/shop/katrinestubager
  :-)

  SvarSlet
 3. Årh hvor ville jeg ønske jeg stadig havde adgang til sådan en printer... det er fantastisk at se dit helt eget print langsomt komme ud af maskinen :)

  Syntes du skulle tjekke den amerikanske side Spoonflower.com ud... har fået printet lidt forskelligt igennem dem og er meget begejstret :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...