onsdag den 7. november 2012

Dansk produktion

Idag har jeg været på systuen hele dagen. Jeg har travlt for, at få hele kollektionen gjort færdig inden åbningsdagen, der nærmer sig med hastige skridt.

Jeg har taget lidt billeder af forløbet på en af mine bluser, for at vise Jer at Bybørn er syet på professionel vis, på industrimaskiner som giver varen en lang levetid og et professionelt finish. Bybørn er syet på en dansk systue hvilket jeg praktisere nu, dels på grund af, at det er min første kollektion, og derfor ikke muligt at sende ud af landet, men så sandelig også på grund af det etiske i det. Jeg er stolt af, at det trods vi skriver år 2012, stadig kan lade sig gøre at lade produktionen blive dansk. Båndene syes på, på båndmaskine


 Der overlockes på 4-trådet overlock
Oplægning på dæksømsmaskine


Og til sidst trenses alle afslutninger, så jeg er sikker på varen ikke går op. Det drejer sig både om bånd og oplæg.


  
Der syes mange af gangen så processerne kan udnyttes tidsmæssigt.


18 kommentarer:

 1. sikker dog nogle skønne muligheder at have og sy på, elsker specielt den du bruger til at sy bånd på med.

  Og ja fedt det hele bliver lavet i hånden hjemme i DK. Respekt for det

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Dina. Og ja, båndmaskinen er fantastisk. Den laver virkelig et flot finish :)

   Slet
  2. hvem der bare havde plads til alle de maskiner, men må nøjes med min overlocker og symaskine, har kun mit spisebord at sidde ved så det er kun spisebord mans maden står fremme, så snart bordet er tørret af så er det sybord igen... hehe

   Slet
  3. Jeg kender det alt for godt. Hjemme ved os, bliver stof og maskiner også skubbet til side, når der skal spises. Jeg har et par industrimaskiner, men de står på lager, indtil vi engang får noget mere plads, så der kan laves maskinpark hjemme. Indtil videre må jeg "nøjes" med at have adgang til en systue. Men det er nu heller ikke så tosset endda :)

   Slet
  4. nej når man må "nøjes" så er det også en ret skøn mulighed. Og tillykke med åbningen lige om lidt :o)

   Slet
 2. Hvor ser det godt ud!
  Det er fantastisk at have industrimaskiner, de er så dejlig nemme og hurtige at bruge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Industrimaskiner er det bedste - desværre dog lidt upraktiske at få plads til. Jeg har selv to stk. stående på et lager, klar til den dag jeg får mit KÆMPE krearum :)

   Slet
 3. Så mange fine maskiner, det ser meget fint ud.

  SvarSlet
 4. Hold da lige op! Det var da godt nok noget af en maskinpark du har der! Har du virkelig alt det derhjemme? Heldige dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi Eva, nej jeg har bestemt ikke alle dem stående hjemme i lejligheden, desværre. Men jeg har adgang til en systue i Århus, hvor jeg kan muntre mig på alverdens specialmaskiner :)

   Slet
 5. Ser virkelig godt ud. Da jeg selv har været meget interesseret i at være med i Smuk Sak, men af studiemæssige årsager desværre ikke føler, at jeg har tid lige pt, så følger jeg jer allesammen næsten hver dag. Hvornår er selve åbningsdagen????

  Du er meget velkommen til at se, hvad jeg laver på min blog: madebyme-helena.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helene. Smuksak åbningen er hemmelig lidt endnu, meeeen mon ikke snart der kommer en afsløring :)
   Har kigget med hos dig også, det ser godt ud :)

   Slet
 6. Kun et af sige! Den dybeste respekt - må det gå dig godt.

  SvarSlet
 7. Er vild med kløver stoffet, når din syning bliver lavet så pro er stoffet så også noget du selv for lavet eller køber du det færdigt, spørger fordi jeg selv overvejer at få fremstillet noget stof, og er derfor lidt nysgerig.
  Mange hilsner fra
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke.

   Mine metervarer er købt i stofbutikker i denne sæson. Det kræver ret meget kapital at få trykt sine egne metervarer, og det har jeg som helt nystartet ikke haft muligheden for nu her. Men det er helt klart en plan ud i fremtiden. Du skal nok være opmærksom på kvaliteten, hvis du vælger at sætte dine egne designs i trykken. Men det kommer meget an på hvad dine metervarer skal bruges til. Men er det en Jersey fx, skal du ligge ret mange penge, og hænger så på en hulens masse meter før de vil lave det for dig. Men jeg var lige inde og lure din blog, og det ser jo ud til at du også får produceret en del, så måske er det slet ikke noget problem. Hvor får du det syet henne, hvis jeg må spørge :)

   Pøj pøj med dit mærke, det ser spændende ud :)

   Kh Tine

   Slet
  2. Hej Tine

   Jeg køber også mine metervarer i butikker, men det ville bare være så fedt at kunne sy i noget som er helt unikt. Har du før prøvet at få trykt dine egne metervarer, eller kender du evt. nogen der har. Jeg syer selv, og har desværre ikke nogle prof maskiner men vil meget gerne have det( der er bare lige det med pengene) og har da også overvejet at få det syet ude, men er ikke rigtig kommet der til endnu.

   Mange hilsner fra
   Rikke

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...