tirsdag den 11. juni 2013

Drapering- en helt ny verden

I sidste uge afsluttede jeg et 14 dages draperingskursus på studiet. Jeg har altid troet, at drapering handlede om, at kaste noget stof tilfældigt på en gine, for enten at bruge det som inspiration til nye silhuetter eller at sy en kæmpe couture kjole udfra sin drapering. Men jeg må sige der åbnede sig en helt ny verden. For drapering er jo langt mere end det. Vi startede med at lave en grundform som kan bruges til at udvikle styles helt fra bunden, vi draperede nederdele med læg, corsager, kjoler med rynk, og til sidst skulle vi lave en færdig style hvor indsnit blev fjernet i sin drapering. Jeg er vildt facineret over hvor meget man kan få ud af et firkantet stykke stof og så en gine. Det er langt nemmere end at konsturere et mønster på et fladt stykke papir. Så kunne du tænke dig at prøve det, så kan jeg kun sige - GØR DET.





  



 Drapering af overdels grundform 
med rørlig vidde 


Efter drapering tegnes det over på mønsterpapir


En fra mit hold, havde denne fantastiske draperingsbog, hvor der står beskrevet alt lige fra grundform, til færdige styles. Den er nu på min fødselsdagsønskeliste til sommer.  



Bogen er meget udførlig og kan 
anbefales til nybegyndere.






2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke prøvet det på den måde, som du har- men hold fast hvor har jeg tit haft lyst til at lære det sådan rigtigt. Jeg hørte engang på en bog, jeg havde lånt på biblioteket om det- ved ikke om det er den samme som du viser- men den kostede over 700 kroner, så den bestilte jeg ikke. Knus Heidi

    SvarSlet
    Svar
    1. Tror bestemt den er pengene værd. Så har du lyst til at prøve det, synes jeg du skal kaste dig ud i det.

      Kh Tine

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...